Опитът на Северна Корея да изпрати първия шпионски сателит на

...
Опитът на Северна Корея да изпрати първия шпионски сателит на
Коментари Харесай

Изстрелването на първият шпионски сателит на Северна Корея се провали

Опитът на Северна Корея да изпрати първия шпионски спътник на страната в космоса се провали в сряда в спънка пред натиска на водача Ким Чен Ун да ускори военния си потенциал, до момента в който напрежението със Съединените щати и Южна Корея нараства.

След извънредно бързо самопризнание за крах, Северна Корея даде обещание да извърши второ изстрелване, откакто научи какво се е объркало при излитането на нейната ракета. Това допуска, че Ким остава решен да разшири оръжейния си боеприпас и да приложи по-голям напън върху Вашингтон и Сеул, до момента в който дипломацията е в застой.

Южна Корея и Япония в резюме приканиха жителите да се приютят по време на изстрелването.

Южнокорейските военни оповестиха, че избавят обект, за който се допуска, че е част от авариралата севернокорейска ракета във води на 200 километра (124 мили) западно от югозападния остров Eocheongdo. По-късно Министерството на защитата разгласява фотоси на бял железен цилиндър, който разказва като хипотетична част от ракета.

Изстрелване на спътник от Северна Корея е нарушаване на резолюциите на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, които не разрешават на страната да прави каквото и да е изстрелване, основано на балистична технология. Наблюдатели споделят, че предходните сателитни изстрелвания на Северна Корея са помогнали за възстановяване на технологията за ракети с огромен обхват. Тестовете на севернокорейски ракети с огромен обхват през последните години демонстрираха евентуален обхват, който може да доближи цялата континентална част на Съединени американски щати, само че външни специалисти споделят, че Северна Корея към момента би трябвало да работи, с цел да получи функциониращи нуклеарни ракети.

Новоразработената ракета Chollima-1 беше изстреляна в 6:37 сутринта на северозападната сателитна площадка Sohae на северозапад, носейки спътника Malligyong-1. Ракетата се разруши край западното крайбрежие на Корейския полуостров, откакто загуби двигателна сила след разделянето на първата и втората степен, заяви формалната Корейска централна осведомителна организация на Севера.

Южнокорейските военни оповестиха, че севернокорейската ракета е имала " анормален полет ", преди да падне във водата. Главният секретар на японския кабинет Хирокадзу Мацуно сподели пред кореспонденти, че не се счита, че обект е достигнал космоса.

Севернокорейските медии споделиха, че галактическата организация на страната ще изследва това, което назовава " сериозните недостатъци, разкрити " от изстрелването, и ще извърши второ изстрелване допустимо най-скоро.

„ Впечатляващо е, когато режимът на Северна Корея фактически признава неуспех, само че би било мъчно да се скрие фактът за несполучливо изстрелване на спътник в интернационален проект и режимът евентуално ще предложи друг роман в страната “, Лейф-Ерик Ийсли, професор в Ewha Университетът в Сеул, сподели. „ Този резултат също допуска, че Пхенян може скоро да провежда друга провокация, частично с цел да компенсира днешния крах. “

Адам Ходж, представител на Съвета за национална сигурност на Съединени американски щати, сподели в изказване, че Вашингтон изрично осъжда изстрелването на Северна Корея, защото употребява неразрешена технология за балистични ракети, увеличи напрежението и рискува да дестабилизира сигурността в района и отвън него.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР