Опитът да се удари по Русия с помощта на долара

...
Опитът да се удари по Русия с помощта на долара
Коментари Харесай

Хазин: САЩ ще платят глобална цена, ако Байдън реши да удари с долара по Русия

Опитът да се удари по Русия благодарение на $ заплашва Съединени американски щати с световни последствия, съобщи икономистът Михаил Хазин.

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън уточни готовността на Вашингтон да вкара “невиждани” наказания против Русия при положение на ескалация в Украйна. Като един от механизмите той уточни лишаването на съветските банки от опцията за доларови транзакции. Според Хазин Съединени американски щати се държат като хулигани, които не са подготвени на действително сборичкване. Използването на $ като оръжие против такава страна като Русия заплашва американците с световни последствия, предизвестява икономистът.

“Хубаво, отстраняват $. Но имаме образец за страна с анулиран $ - Иран. Той е доста по-малък от Русия, само че все пак Иран живее. Ако анулират $ за Русия, то си имаме Индия, Китай и Иран. Това са 3 милиарда думи”, подсети Хазин.

Русия може да отговори на груповия Запад с образуването на по-мащабен съюз, в сравнение с НАТО. Експертът е уверен, че Китай и другите страни ще си създадат от обстановката с $ лични заключения за ненадеждността на американската валута като основа на световната финансова система. Следователно, Байдън самичък форсира разпада на доларовата стопанска система в международен мащаб, подкопавайки доверието към нея.

Хазин свързва рядкото изявление на президента на Съединени американски щати с няколко фактора. Първият е новата статистика за американската стопанска система, която демонстрира намаляване на промишленото произвеждане в страната с 0,3%. Експертът означи, че формалната статистика снижава действителната инфлация в Съединени американски щати и признанието на казуса с индустрията може да приказва за по-сериозни усложнения. Вторият фактор е визитата в Москва на иранския президент Ибрахим Раиси, чието изявление беше оценено от експертите като изключително приятелско към Русия. Хазин счита, че сред Русия и Иран се построява мощен съюз, който изключително мощно нервира Съединени американски щати.

“Не имам вяра, че те ще изключат съветските банки от $. Грубо казано, това е доста комплицирано от техническа позиция. Те може да закрият избрани браншове, да тормозят избрани банки. Но когато започнеш да го мислиш по какъв начин ще стане на практика, стигаш до извода, че това е доста мъчно. Веднъж стигнал до съответните елементи, всичките тези патосни суми се трансформират, в случай че не в блъф, то в мощно преувеличение”, съобщи Хазин.

Експертите се съмняват, че Съединени американски щати ще се решат да употребяват $ като оръжие против Русия. Според анализаторите, Западът преднамерено ускорява напрежението, с цел да предизвика Русия към безапелационни дейности, които по-късно ще бъдат оповестени за “агресия” и опит за наказания.

Превод: В. Сергеев
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР