Опитът да се политизира протестът на пътищарите е жалък. Нашите

...
Опитът да се политизира протестът на пътищарите е жалък. Нашите
Коментари Харесай

Директорът на браншова камара Пътища: Исканията на протестиращите са чисто икономически

Опитът да се политизира митингът на пътищарите е презрян. Нашите претенции са чисто стопански.

Това сподели в " Денят стартира " инж. Лазар Лазаров, изпълнителен шеф на браншова камара " Пътища ".

" Опитите да се политизира този митинг са доста жалки и няма да доведат до нищо значително. Исканията на протестиращите, които ние представляваме като браншова организация, са чисто стопански “.

Той отхвърли изказванията, че зад митинга стоят политически ползи.

" Аз съм подготвен да застана на всевъзможен детектор. По никакъв метод нито един политик не се е обадил, нито по някакъв метод е въздействал тези митинги да се случват. Протестите породиха и ескалираха след петък след едно пренебрежение от страна на управлението на Министерство на районното развиване, а преди този момент се водиха косвени диалози. За страдание това, което се изрича от министър Комитова, че тя четири месеца се е срещала с браншова камара " Пътища ", не е правилно “, сподели инж. Лазаров.

На въпрос за какво няма притежатели на компании на тези митинги, инж. Лазаров отговори:

" Поредната неистина. Точно в 10.25 ч. 10 или повече притежатели влязоха във фоайето на Министерство на районното развиване, бяха пренасочени от съответните чиновници в зала " Пресцентър “ и там чакаха към 20 мин. Самите притежатели споделиха: " ние стоим тук на топло, никой не идва да ни обърне внимание, а нашите хора стоят на дъжда и мръзнат. Това ескалира напрежението измежду хората “.

Не може от април месец до момента да няма никакво заплащане, с изключение на едно към Държавно сдружение " Автомагистрали “, изясни инж. Лазаров. Според него няма предпочитание да се заплати на пътищарите.

Договорите са безусловно идентични за всички, без значение дали за държавна компания, или за частна. Как заплатиха на държавната компания преди два месеца 10 млн., а на нито един от останалите контрагенти, даже и по контракти, които съгласно техните изказвания са безусловно чисти - това са 15 контракта. За мен няма предпочитание да се заплати, добави още шефът на браншова камара " Пътища ".
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР