Опитът да се конфронтират руски части с американски е толкова

...
Опитът да се конфронтират руски части с американски е толкова
Коментари Харесай

В Сирия назрява глобален конфликт

Опитът да се конфронтират съветски елементи с американски е толкоз малоумен, че е мъчно да бъде коментиран. Това написа Виктор Шевчук, представен от "Руски свят ".

Обстановката в Сирия се изостря и то в три района на страната-Северен, Централен и Южен. Днес се вижда, че орисите и на Башар Асад, и на съветските ползи са предрешени значително.

Пет страни са декларирали ползите си в региона и имат свои военни сили или вземат участие в тях. Но техните цели са доста разнообразни. Съединени американски щати държат да управляват най-големия регион за рандеман на нефт и природен газ в Сирия и да унищожават изцяло частите на "Ислямска страна " в него.

Турция има за цел да изтласка кюрдите от пограничните региони. Израел желае да унищожи армията на ХАМАС и да сътвори пояс на сигурност на Голанските възвишения. Иран желае да управлява Сирия, която счита за "сърцето на Близкия Изток " и в името на това дава доста човешки жертви и слага под заплаха вътрешната си непоклатимост.

Русия държи да резервира Башар Асад отпред на режима в Дамаск и да остане в района с, въпреки и неголеми, военни сили. Проблемът е,че всяко придвижване на съветски или ирански елементи и авиация може и към този момент среща противопоставяне и тези страни търпят загуби. А към този момент отвоюваните територии съветските елементи и съдружниците на Асад удържат мъчно.

Ако се стигне до открит конфликт сред две или повече от страните в Сирия, той елементарно може да прерасне в световен спор. Две събития от няколко дни демонстрират ясно,че при такова развиване, съветските ползи ще бъдат напълно пренебрегнати.

Първото е-унищожаването на нападаща петролното поле в Дейр-ез-Зор колона, военни от съветски наемници и държавни войски. Предупреждението на американците е задоволително ясно и надали негово повтаряне ще е потребно на Москва.

Второто-израелски самолети са унищожили при офанзива на позиции на държавните елементи и ХАМАС и съветски боен склад. Това също е предизвестие от страна на Тел Авив.

Приключването на войната в Сирия е още доста надалеч. Но прогнозата е, че Русия няма съществени шансове нито да резервира Асад, нито да си обезпечи трайно наличие в региона. Кога ще стане това, зависи от идващите месеци. Но едно е ясно-конфликт на Москва с която и да е от останалите военни сили в Сирия ще бъде съдбовно.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР