Опитал се на висок тон да накара наблюдаващ прокурор да

...
Опитал се на висок тон да накара наблюдаващ прокурор да
Коментари Харесай

Шефът на ГДБОП обвинен за натиск

Опитал се на висок звук да накара наблюдаващ прокурор да одобри адвокатски претенции
Определена му е мярка “подписка”

Софийска районна прокуратура ще упрекна шефа на ГДБОП Калин Стоянов за опит да влияе над магистрати да нарушат служебните се издължения. Изпратена му е призовка за привличане към наказателна отговорност. Определена му е мярка “подписка”.

Случаят е обвързван с следствието на пране на 53 млн. лева за Лот 5 от автомагистрала “Хемус”. По делото е упрекнат футболният арбитър Борислав Колев и Софийският градски съд му наложи “домашен арест”. На 11 декември на среща в ГДБОП шефът Стоянов на висок звук се опитал да склони наблюдаващия прокурор да се съгласи с претенции на отбраната на обвинения Колев и да не внася митинг в по-горна инстанция, както и да позволи на арестувания да пътува отвън страната. Служителят на Министерство на вътрешните работи декларирал на дамата магистрат, че “слага точка на разследването” като отхвърля да извърши настояванията на отбраната, както и че ще є бъде търсена отговорност за това от обществото. В последна сметка Колев бе арестуван в ареста, описа своята версия пред Бойко Рашков и основния прокурор Иван Гешев и даде показания пред арбитър.

По следствието против Стоянов към този момент са разпитани очевидци, конфискувани са записи от камери и са предоставени инспекции на КПКОНПИ. Днес следобяд от Министерство на вътрешните работи обявиха, че отхвърлят коментар, както и че досега Стоянов не е бил разпитан и не е получил документи от прокуратурата.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР