Опитахме се и в 46-ия парламент да подходим с разумни

...
Опитахме се и в 46-ия парламент да подходим с разумни
Коментари Харесай

Георги Свиленски: Без БСП в следващия парламент няма да може да се състави правителство

" Опитахме се и в 46-ия парламент да подходим с рационални решения и в разговор с останалите политически партии, с цел да има България държавно управление, само че за жал това не се случи и доста шансове бяха пропуснати, а българските жители схванаха кой носи отговорност за сегашната обстановка ", сподели пред БНР Георги Свиленски от Българска социалистическа партия. Мотото на акцията на социалистите е " Разумното решение ".

" Призоваваме още занапред партиите да стартират да разискват какво най-спешно ще би трябвало да се направи от ден първи на 47-ия парламент. И по тези значими тематики да има единодушие, реализирано даже преди изборите и акцията. Хората нямат време за следващ път при започване на Народното събрание да се караме за болшинства и кой ще управлява комисиите. На дневен ред са бюджетът на страната, повишаващите се цени на електро и топло - силата, както и пандемията ", разясни още Свиленски.

Според него, макар първичните социологически изследвания, без Българска социалистическа партия в идващия парламент няма да може да се сформира държавно управление и Българска социалистическа партия ще бъде партията, която ще получи мандата за сформиране на държавно управление.

Депутатът от Българска социалистическа партия уточни, че съгласно тях ГЕРБ не биха били част от структурата на едно бъдещо ръководство.

" Ние ще потърсим и ще приказваме с всички други партии, които влязат в Народното събрание, без Движение за права и свободи и ГЕРБ, с цел да създадем държавно управление, без да слагаме загради и червени линии... ", сподели още Свиленски.

По думите му електронното гласоподаване не е на дневен ред в този момент у нас, каквото предложение има от Има Такъв Народ, тъй като то не е обезпечено като липса на операции.

Свиленски преповтори ограниченията на Българска социалистическа партия за първите 100 дни на държавното управление да се понижат цените на стоките в дребната " потребителска кошница ", както и актуализация на бюджетите за 2021 и 2022 година, тъй като време няма да има, по думите му.

Бел.ред.
Уважаеми читателю,
14 ноември 2021 година ще е неповторим ден, когато ти ще гласуваш по едно и също време за съответен човек (мажоритарен избор на президент) и за лист от хора (подбрани от и правилни на задкулисието нови депутати).
Усещаш ли разликата?
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР