Опитахме и не успяхме. Бяхме на разположение до края въпреки

...
Опитахме и не успяхме. Бяхме на разположение до края въпреки
Коментари Харесай

От Правосъдие за всеки започнаха да се извиняват за издигането на Лозан Панов

Опитахме и не успяхме. Бяхме разполагаем до края все пак протичащо се. Вярвам в лоялността, стискахме зъби и премълчавахме, с цел да не навредим на акцията на претендента. Искам да се извиня на всички, които подведох с издигнатата от " Инициатива правораздаване за всеки " кандидатура. Да, заблудих ви, за което ви апелирам да ми простите. Това написа юрист Петромир Кънчев във Фейсбук няколко часа откакто стана ясно, че претендентът на ИПК Лозан Панов поддръжка на изборите.

От думите му излиза наяве, че Панов е отказал каквато и да е поддръжка за акцията. " Цялата акция, която видяхме беше напълно проведена, извършена и изговорена от самия претендент без присъединяване и помощта на инициативния комитет ", написа юристът..

" Опитахме и не успяхме. Бяхме разполагаем до края все пак протичащо се. Вярвам в лоялността, стискахме зъби и премълчавахме, с цел да не навредим на акцията на претендента ", добавя той и описа по какъв начин се е стигнало до издигането на Панов:

" Учредихме Инициативен комитет, събрахме нужните по закон 2500 подписа в студено и дъждовно време, разкрихме банкова сметка, сформирахме избирателен щаб. Репликата за " подправения воин " таман бе изречена. Тогава събрахме щаба да поговорим за посланията на акцията. Идеята беше претендентът и ИК да имаме ясни послания към хората и да бъдат в синфония (на старогръцки значи доста звуци дружно като един). "



Румен Радев49.4% Анастас Герджиков22.41% Мустафа Карадайъ12.37% Костадин Костадинов3.99% Лозан Панов3.32%
Пиарът на Лозан Панов: Опитах да го убедя да не се кандидатира
Когато на 29 септември тази година Лозан ни показа желанието си да се кандидатира като самостоятелен претендент, аз се пробвах да го разубе...

Според Кънчев на Панов са били препоръчани специалисти в региона на геополитиката, тематиката Северна Македония, защита и сигурност, които да го приготвят за медийните изяви по време на акцията.

" Преходът на говорене от арбитър на политик трябваше да стане доста бързо. Отговорът на нашето предложение от претендента беше, че той САМ ще дефинира посланията си, САМ ще избере кой да го съветва, САМ ще дефинира програмата си в акцията и визитите из страната, САМ ще дефинира кой член ИК в коя медия ще приказва в наложителен синхрон с неговите послания. Това ни беше обявено деня на изявлението на Панов, в което упрекна настоящия президент, че не е подкрепил парламентаризма и е следвало да организира диалози с ГЕРБ и Движение за права и свободи за сформиране на държавно управление. Целият ИК и прясно образуван избирателен щаб бяхме изумени от това негово изявление ", продължава описа си той.

" Поискахме пояснение ", добавя Кънчев.

" Беше ни обяснено, че посланията самичък ще си ги готви, че визитите в страната ще ги прави дружно с локални представители на Демократична България, че ще разчита главно на своята ПР-ка. Разбрахме, че избирателен щаб няма да има, а ИК бе предварително освободен. Добре, че това се случи в самото начало на акцията. Тогава това донесе отчаяние, че с подобен ИК в действителност имаше вяра да се стигне до балотаж, само че и облекчение, че внезапно се върнахме към елементарния ни метод на живот ", приключва поста си той.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР