Опитаха се да ме удушат, сега едва преглъщам. Докато ми

...
Опитаха се да ме удушат, сега едва преглъщам. Докато ми
Коментари Харесай

Бракониери пребиха жестоко 26-годишен горски край Кричим СНИМКИ

Опитаха се да ме удушат, в този момент едвам поглъщам. Докато ми нанасяха удари по лицето и тялото, ме заплашваха, че ще ме убият и заровят, че ще ме хвърлят в язовира и никой няма да ме откри.

Това сподели 26-годишният горски Али Чолаков, който е бил пребит от бракониери на територията на Държавно ловно стопанство " Тракия ".



Инцидентът е станал през вчерашния ден. Чолаков е пресрещнат от двама въоръжени мъже, които са го пребили грубо. Причината е, че се опитал да извърши служебните си отговорности. Разследващият кореспондент Тина Ивайлова се свърза с Али, който през днешния ден е бил изписан от болничното заведение.

" По време на защита чух тон от стръв на лов на сръндак. Звъннах на началника ми и рапортувах. Той ревизира дали има издадени разрешителни за самостоятелен лов в региона - оказа се, че няма. Разбрахме, че става въпрос за бракониери. Чух се с другия сътрудник, който беше в региона и организирахме обсада, с цел да ги заловим. Затворих пътя със служебния си автомобил, отдалечих се на 20 метра и ги засякох. Срещу мен вървяха двама мъже с маскровъчни облекла и раници. Единият носеше пушка с оптика. Аз се показах кой съм, въпреки че единият ме познава добре и знае къде работя. Поисках да ми показват документи за носене на оръжие и позволение за лов. В този миг те ме нападнаха, събориха ме на земята и започнаха да ме бият " описа горският пред кореспондент на.

След побоя той има голям брой хематоми по главата и тялото.



Пребитият чиновник е подал тъжба в Районното ръководство в Стамболийски. " Аз дадох името на Мартин Мюмюн, който познавам от дълго време, тъй като той редовно се занимава с бракониерство. Другият мъж не го познавам, само че в случай че съда по карабината, която беше безценен модел, допустимо е Мюмюн да му е бил лидер. Доколкото знам Мартин е арестуван, само че нямам данни за другия човек ", сподели Чолаков.

Той съобщи, че това надалеч не е първото нахлуване против него. Преди няколко години той още веднъж е бил атакуван и против него нарушител е насочил оръжие. В момента по случая тече дело, което към момента е в правосъдна фаза. По делото са показани и фотоси от фейсбука на Мюмюн, в който той се снима с ловни титли - убити кози от предпазен тип.

Репортерът ни се свърза с началника на Районното ръководство в Стамболийски гл. контрольор Ангел Керпиев, който ни насочи за повече информация към пресцентъра на Министерство на вътрешните работи и прокуратурата.

" Работи се по случая. Образувано е досъдебно произвеждане, докладвали сме на прокуратурата ", съобщи той и удостовери, че има арестувани.

Според осведомени бракониери редовно избиват дивеч на територията на стопанството и Али Чолаков надалеч не е първият застрашен чиновник. Твърди, че измежду бракониерите има и служители на реда, които заплашват горските. Местни хора настояват, че при последния набез също е имало също е имало полицейски чиновници. Дали тези съмнения ще се оправдаят, ще стане ясно по време на следствието.







Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР