Опитах се да разтърва Огнян и другите трима. Не знам

...
Опитах се да разтърва Огнян и другите трима. Не знам
Коментари Харесай

Полицаят от Милево пред съда: Видях ножа и действах, за да н...

Опитах се да разтърва Огнян и другите трима. Не знам за какво породи спора. Видях ножа в ръцете на Огнян, намесих се, взех го и го хвърлих. Това сподели пред съда служителят на реда Ангел Георгиев, упрекнат в убийството на Огнян, станало на 4 септември, съобщи кореспондент на " Марица ". Избих ножа, с цел да не се заколят, добави той, когато му бе дадена думата. 

В правосъдната зала бранителят на служителя на реда - адв. Евгени Костадинов даде медицински документи за здравословното положение на Ангел. Стана ясно, че има астматично заболяване и хипертония. По думите на юриста, престоя в мястото на задържане няма да се отрази добре на клиента му. 

Адв. Костадинов още веднъж изиска по-лека мярка за служителя на реда - домакински арест или парична гаранция.

" Другите трима участници в спора се уговарят, че всичко е осъществено от Ангел. За двама има сведения за престъпни прояви и изтърпени присъди. Те са здрави мъже, по 100-120 кг. С тяхната физическа мощ са съдействали този човек да не е сред живите. Той като хазаин се чуди на експанзията на тримата към този мъж от росмки генезис, който бил доста непосредствен на фамилията ", уточни адв. Костадинов. 

По думите му, доказателствата по делото са събрани небрежно и всички да били арестувани. Впоследствие остава единствено Ангел, който се снабдява с обвиняване. Защитникът посочи, че Ангел напълно не е очаквал да бъде задържан и не е заел юрист. Един от участниците в побоя обаче си наема подобен още в неделя. 

" Няма доказателства, че има заплаха да се укрие или да извърши друго закононарушение. С чисто правосъдно минало е, работи 20 години в системата на Министерство на вътрешните работи. Бил е областен контрольор, в този момент е друга служба. Той е войник против престъпността. Има къде да бъде открит постоянно. Семеен е, с малко дете на 5 години, което милее за татко си. Надявам се, че това е обвиняване е в начален стадий и ще претърпи смяна. Със задържането на Ангел е успокоена общността, че има арестуван, успокоени са и проверяващите. В момента обаче действителният нарушител е на независимост. А най-после индивидът, който се опитал да избави Огнян, е отговорен за всичко ", сподели в залата адв. Евгени Костадинов. 

Представителят на държавното обвиняване посочи, че досега Ангел не е давал пояснения, което е негово право, само че юристът не може да попълни създалата се празнина. " Събраните доказателства са еднопосочни, че Ангел се е намесил, само че също да еднопосочни, че са нанесени удари по главата и гърдите на Огнян. Той е служител на реда, видял е човек да лежи в безпомощно положение, целият в кръв, а не се е обадил на тел. 112 ", сподели прокурорът. 

Един от участниците в побоя споделил " Дайте да закараме този отпадък, с цел да не вземе да почине тук ". Огнян е открит пренебрегнат мъртъв, с лице към земята. 

В последна сметка апелативните магистрати потвърдиха решението на Окръжния съд и оставиха Ангел за непрекъснато в ареста.

Сутринта преди мярката близки, родственици и другари на служителя на реда го поддържаха на кротичък митинг. 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР