Опит за самоубийство с антифриз направи 21-годишен младеж, предаде кореспондент

...
Опит за самоубийство с антифриз направи 21-годишен младеж, предаде кореспондент
Коментари Харесай

21-годишен младеж опита да се самоубие с антифриз

Опит за самоубийство с антифриз направи 21-годишен юноша, съобщи сътрудник на " Фокус “ . Момчето е признато в реанимацията на МОБАЛ " Д-р Стефан Черкезов “ във Велико Търново в кома, с нарушено дишане и директна заплаха за живота преди към месец.

След обзор лекарите откриват, че той е погълнал 500 ml антифриз, което е в пъти повече от научно потвърдената смъртоносната доза – 20 ml концентрат.

Употребата на антифриз при човек най-често поразява мозъка, бъбреците и черния дроб, което води до извънредно висока смъртност при тези случаи.

" Приехме момчето в кома, с неефективно дишане и бъбречна непълнота. Дълго време беше на апаратна вентилация и всеки ден се организираше хемодиализно лекуване. Работихме взаимно с доктор Виолета Пашова, която е експерт по токсикология. Поетапно лекуването стартира да дава резултат. Той беше изведен от апаратната вентилация и стартира бързо да се възвръща “, споделя началникът на отделението доктор Сибила Маринова.

Към днешна дата младежът е изписан.

" Изключително признателни сме на лекарите, които поставиха всички старания, с цел да спасят сина ни. Ще им бъдем признателни постоянно, защото от самото начало бяха до нас. Направиха същинско знамение и подариха втори живот на детето ни. Сега той е добре, възвръща се бързо и стартира да се връща към своето обикновено всекидневие “, споделя бащата на момчето.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР