Опит за самоубийство, който беше обявен предварително в интернет, накара

...
Опит за самоубийство, който беше обявен предварително в интернет, накара
Коментари Харесай

Заради прокламирано в Instagram самоубийство, в Дания се готвят да променят закони

Опит за самоубийство, който беше разгласен авансово в интернет, накара Дания да обмисля закон за надзор на известните хора в обществените мрежи, осведоми БГНЕС, базирайки се на BBC.
Фие Лауерсен, считана за " водач на мнение ", която има 336 хиляди почитатели в Instagram, написа в известната мрежа, че ще се самоубие. Съобщението заставам обществено налично повече от 2 дни и натрупа над 30 хиляди прочитания и 8000 коментара.
След два дни стана ясно, че Лауерсен в действителност е пробвала да се самоубие и е в болница, а от самото начало родителите ѝ опитвали да махнат злокобния пост от интернет.
Заради случилото се, министърът на децата и образованието на Дания сподели, че водачите на мнение в обществените мрежи би трябвало да се подчиняват на същите правила, които важат за обичайните медии. " Когато посланията ти доближават до избран брой хора, които са твои почитатели в интернет, носиш същите отговорности, каквито носи редактора на вестник или на друга обичайната медия ", сподели Перниле Розенкранц-Тил.
Розенкранц-Тил припомня, че съгласно етичния кодекс на медиите в Дания, те не пишат за самоубийства или опити за самоубийства, когато те не засягат цялото общество. " Същите стандарти би трябвало да използван за обществените мрежи ", счита Розенкранц-Тил.
Министърът изясни, че в тази ситуация с Фие Лауерсен, родителите се опитвали неведнъж да смъкват поста за самоубийството ѝ, само че се оказало, че никой, с изключение на щерка им няма достъп до профилите ѝ в обществените мрежи.
Замисляните законови промени плануват, в случай че водач на мнение (инфлуенсър) доближи избран брой почитатели в интернет, да е длъжен да има избран брой админи на профилите му.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР