Опит за преврат на островната държава Сао Томе и Принсипи

...
Опит за преврат на островната държава Сао Томе и Принсипи
Коментари Харесай

Петима убити при опит за преврат в най-малката държава

Опит за прелом на островната страна Сао Томе и Принсипи в Африка докара до гибелта на минимум петима души, оповестява френското радио RFI. " Според нашата информация минимум петима души са били убити, в това число ръководителят на опозиционната партия и някогашен превратаджия Арлесио Коста ", се споделя в изказването.

Премиерът Патрис Тровоада разгласи за неуспеха на преврата. Според него четирима мъже, в това число някогашният ръководител на Народното събрание Делфин Невес, са нападнали казармата, само че са били арестувани. По-късно силите за сигурност арестуваха още десетки хора, в това число военни и цивилни. Както прецизира радиостанцията, управляващите подозират за преврата батальона „ Бъфало ”, основан в Южна Африка и разхлабен след рухването на апартейда. В предишното Коста е бил наемник в батальона. Той към този момент е взел участие в опитите за прелом в Сан Томе и Принсипи през юли 2003 и 2009 година

Демократична република Сао Томе и Принсипи е дребна островна страна в Гвинейския залив на запад от крайбрежията на Централна Африка. Страната има повърхност от към 1001 кв. км и население от 187 000 души, което я прави най-малката изцяло суверенна страна. Държавата се състои от два острова, които се намират на 140 километра един от различен. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР