Опит за пресичане на жп релси с лечение в болница

...
Опит за пресичане на жп релси с лечение в болница
Коментари Харесай

Обезопасяват района при жп гарата в Кумарица

Опит за секване на жп релси с лекуване в болница за 13-годишно момиче. Инцидентът стана в четвъртък заран, единствено на 200 метра от прелез на гара Кумарица. Пострадалата тийнейджърка обаче решила да премине по-напряко, през необезопасен сектор.

„ Това, което най-бързо можем да създадем, е да ограничим директния достъп до спирката ”. Това съобщи инж. Бисер Минчев основен инспектор по сигурността в НКЖИ по. Той към този момент бил разговарял с сътрудниците си по въпроса.

„ Прелезът е подобен, че пресича път с преимущество. Тъй като колите, които минават през прелеза, би трябвало да изчакат за ляв завой, те се подреждат през прелеза. През това време сигнализацията се задейства, защото идва трен и има заплаха колите да бъдат ударени от влака ”, изяснява още Минчев.

Именно поради това преди няколко години е било разпоредено скоростта на придвижване на пътните возила през прелеза да се понижи на 15 км/ч.

Според инж. Минчев в последна сметка всичко опира и до самосъзнанието на хората, и до спазването на регламентираните от закона разпореждания.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР