Опит за пиратско нахлуване в кораб, застанал на рейд в

...
Опит за пиратско нахлуване в кораб, застанал на рейд в
Коментари Харесай

Опит за пиратско нападение срещу кораб в Бургас

Опит за пиратско навлизане в транспортен съд, застанал на рейд в бургаския залив, подвигна на крайник чиновници на девет държавни институции. Инцидентът е станал в ранните часове на 7 юни, а съгласно данните на Съвета за сигурност на бургаските пристанища, лодка е потеглила от плажа в крайния ромски квартал на Бургас – „ Комлука”. Имало данни за нелегално ситуирани риболовен лодки и постройки, а линията е обсипана с боклуци.

Това докара представители на девет държавни институции на инспекция по заповед на регионалния шеф. Оказа се, че опитът за атакуване на транспортен съд не е случай.

„ Получих информация, че предишни години е имало даже освен опити, а и разрушени сейфове от капитански каюти”, сподели Асен Бонджев, заместник-областен шеф.

На място представители на Гранична полиция и Жандармерия откриха лодки, които не са регистрирани в „ Морска администрация”, а притежателите им не съумяха да ги скрият. Комисията, проверила региона, ще реши каква ще бъде ориста на въпросните плавателни съдове.

При акцията нямаше задържани хора./NOVA
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР