Опит за контрабанда през България на малък самолет Чесна разкриха

...
Опит за контрабанда през България на малък самолет Чесна разкриха
Коментари Харесай

Турските власти пресякоха контрабанда на самолет през България

Опит за контрабанда през България на дребен аероплан " Чесна " разкриха през вчерашния ден турските управляващи , заяви Българска телеграфна агенция.

Летателният аппарат беше открит на Граничен контролно-пропусквателен пункт Капъкуле в сръбски камион на границата с нашата страна. Водачът е съумял да премине през Граничен контролно-пропусквателен пункт Капитан Андреево и да направи опит да навлезе в Турция.

Впоследствие се оказа, че самолетът, не е бил разгласен в митническата декларация и ще бъде иззет като контрабанда.

Турски специалист съобщи през днешния ден, че самолетът " Чесна 172F " е с маса от 1 043 кг, има потенциал за трима пасажера и може да каца и излетява на къси писти.

Информационни издания в южната ни съседка оповестяват, че летателният е бил закупен от компанията на Саша Никитович , някогашен състезател и треньор на сръбския народен тим по баскетбол за сумата 34 500 евро през ноември предходната година. Оттогава прокиснал в хангара на белградското летище " Никола Тесла ". След това бил демонтиран и претрупан на камиона . Смята се, че това е осъществено преди един месец. Корпусът на самолета без крила се намирал в ремаркето на товарния коли е бил оголен при разбор на риска на камиона, който влезнал на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Капъкуле " от България.

Турските управляващи са подхванали следствие за търсене на лицата, свързани със случая.
 Турция пресече контрабанда на картечници и револвери за България
Турция пресече контрабанда на картечници и револвери за България

При инспекция на тир, пътуващ за страната ни
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР