Опит за контрабанда на над 1,5 кг златни бижута предотвратиха

...
Опит за контрабанда на над 1,5 кг златни бижута предотвратиха
Коментари Харесай

Митничари хванаха злато за над 100 хил. лв. на „Капитан Андреево“

Опит за контрабанда на над 1,5 кг златни бижута предотвратиха митническите чиновници при инспекция на лек автомобил. Това оповестиха от пресслужбата от Агенция „Митници“.
 OLYMPUS DIGITAL CAMERA  OLYMPUS DIGITAL CAMERA  OLYMPUS DIGITAL CAMERA
На 10.01.2019 година на трасе „ Входящи коли и рейсове “ идва лек автомобил „ Ауди “ с непозната регистрация, влизащ в страната от Турция. В автомобилът, отклонен за инспекция, пътували съпрузи, които декларирали, че не придвижват нищо за обявление. При инспекцията на митническите чиновници се открило, че в дамската чанта и в джоба на връхната дреха на дамата са укрити 42 украшения от жълт метал – пръстени, медальони, гривни, синджири, обици и монети. Според експертизата на вещото лице откритите украшения с общо тегло 1550 грама са златни и са на стойност 106 272 лв..

Бижутата са конфискувани и подлежат на лишаване в интерес на страната. По случая е формирано досъдебно произвеждане, което се организира от проверяващ митнически контрольор от Териториален отдел „ Митническо разузнаване и следствие – Южна морска “, под надзора на Окръжна прокуратура Хасково.

Само преди ден, при инспекция на лек автомобил, влизащ в страната от Турция митническите чиновници откриват укрити в несесер, завит в одеяло, близо 400 грама златни украшения и монети. Накитите са арестувани, а на нарушителя, австрийски жител е формиран акт по Валутния закон. В новогодишната нощ бе предотвратена контрабанда на над 2,5 кг контрабандни златни произведения и украшения, открити при инспекция на лек автомобил. Златото е намерено в джобове в облеклата на водача, сложени в кутии в разнообразни чанти с персонални движимости. По случая е формирано досъдебно произвеждане

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР