Опит за грабеж в пощата във ВидинМаскираните бандити не успели

...
Опит за грабеж в пощата във ВидинМаскираните бандити не успели
Коментари Харесай

Пишман грабители изпуснаха 1 млн. лв.

Опит за обир в пощата във Видин
Маскираните бандити не съумели да отворят трезора

Версия: Вътрешен човек оказал помощ на апашите

Маскирани и въоръжени грабители нападнаха пощата във Видин рано сутринта. В трезора имало над 1 милион лв., готови за пенсии на видинчани, само че бандитите не съумели да ги вземат и си тръгнали с празни ръце.

Трима гангстери влезнали към 5 ч в постройката на пощата през непряк вход. Открили охранителя в стаичката му и го завързали с белезници. После се отправили към трезора. Въпреки напъните им не съумели да се оправят с ключалките. В същото време се присъединила и сигнално-охранителната техника.

Заместник-окръжният прокурор на Видин Владислав Влашев удостовери, че опитът за обир е несполучлив. Според него по първични данни е установена “ужасяваща безотговорност” от страна на “Български пощи” при съхранението и опазването на парите. Влашев отхвърли повече детайлности, защото следствието продължава, само че разгласи, че по “щастлива случайност” грабежът не е бил завършен.

От “Български пощи” отхвърлиха обвиняванията и обявиха, че са спазени всички ограничения за сигурност. Доказателство за това било, че бандитите не влезнали в трезора.

От прокуратурата оповестиха, че има записи от охранителни камери, които се проучват. Работи се по няколко версии за несполучливото нахлуване, едната от които е, че на бандитите е помагал вътрешен човек.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР