Опит за грабеж на пощата във Видин. Нападателите, които са

...
Опит за грабеж на пощата във Видин. Нападателите, които са
Коментари Харесай

Опит за обир на над 1 млн. лв. в пощата във Видин

Опит за обир на пощата във Видин. Нападателите, които са били въоръжени и маскирани, са се пробвали да приберат парите за пенсиите, които трябвало да се раздават от на следващия ден. Пред Българска национална телевизия от " Български пощи " увериха, че няма да има закъснение в заплащанията. Издирването на причинителите продължава.

Към пет сутринта трима маскирани са нахлули през задния вход. Сградата е била охранявана от чиновник на " Български пощи ", както и от външна компания.

" Непознати, неидентифицирани досега, лица са проникнали в постройката на пощата, където са създали опит за обир на забележителна сума, парична сума - предопределена за погашение в утрешния ден на пенсиите на жителите на град Видин ", изясни Владислав Влашев, заместник-окръжен прокурор и представител на ОП-Видин.

Закопчали са с белезници охранителя към " Български пощи ", който бил на промяна.

Нападателите са били въоръжени. След като обезвредили пазача, се отправили към трезора, където по данни на прокуратурата е имало над един милион лв.. Опитали са да разбият помещението, само че не са съумели.

На място са пристигнали чиновници от охранителната компания, само че нападателите съумели да избягат. Дошли са за 3 минути.

" Системата е задействана навреме и с помощта на съответната реакция на екипа, който на третата минута идва, се предотвратява съответното произшествие. От прокуратурата откриха пропуски при съхранението на парите ", сподели Денчо Балев, шеф на Дирекция " Сигурност " в " Български пощи ".

" По една щастлива случайност грабежът е останал незавършен. Това, което желая да подчертая е, че по първични данни се установи ужасяваща безнаказаност от страна на " Български пощи " при съхранението и опазването на средствата ", добави Владислав Влашев, заместник-окръжен прокурор и представител на ОП-Видин.

От " Български пощи " дадоха отговор, че изказването на прокуратурата е прочувствено и преждевременно.

" Защото още не са приключили резултатите от инспекцията и второ в " Български пощи " има добре основана система за сигурност от години наред, в която имаме сложни ограничения от механически системи за сигурност, физически системи за сигурност и физически бариери. Всички те дружно дават един сложен резултат, който в последна сметка води до един позитивен резултат, както е в този случай ", съобщи Денчо Балев, шеф на Дирекция " Сигурност " в " Български пощи ".

От " Български пощи " увериха, че пенсиите за възрастните хора във Видин няма да се забавят. Издирването на тримата нападатели продължава.



Текст: Анжела Каменова, Зоя Велинова
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР