„Опит на Украйна да се противопостави на Русия ще срещне

...
„Опит на Украйна да се противопостави на Русия ще срещне
Коментари Харесай

Ексминистър Георги Панайотов: Маските паднаха, Русия брутално гази международното право

„ Опит на Украйна да се опълчи на Русия ще срещне кървясъл отпор. По последна информация към границите на Украйна има 190-хилядна съветска войска това са към 70-80% от боеспособните стандартни сили на Русия”. Това сподели в студиото на Нова телевизия номинираният за дипломат на България във Вашингтон и някогашен министър на защитата Георги Панайотов.

„ Маските паднаха – всички предизвестия за това, че Русия е подготвена да вкара войска на територията на Украйна, се оказаха правилни. Имаме брутално нарушение на интернационалното право и на Минските споразумения”, добави Панайотов. По думите му в Русия е ставало въпрос за непосредствено присъединение на териториите към съветската страна.

„ Някои от присъстващите на изказването на Путин, в това число шефът на външното им разузнаване Сергей Ларишки, не бяха осведомени защо са се събрали. Той сподели, че поддържа присъединението на ДНР и ЛНР към Руската федерация”, съобщи Панайотов.

Обмислено деяние. Така назова журналистът Валерий Тодоров изказването на съветския президент Владимир Путин във връзка на това, че признава суверенитета на ДНР и ЛНР. По думите му Путин авансово е уведомил Макрон и Шолц, че ще признае двете области Донецк и Луганск.

„ Явно се образува един тленен спор, той мъчно ще бъде разрешен”, сподели някогашният сътрудник на Българска национална телевизия и БНР в Москва.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР