Опит да вмени вина на майките за разменените бебета се

...
Опит да вмени вина на майките за разменените бебета се
Коментари Харесай

Шейново убеждава съда: Майките нарочно си размениха бебетата за пари

Опит да вмени виновност на майките за разменените бебета се кани да направи юристът на АГ-болницата " Шейново " на идните през есента съвещания по тежкото дело за невиждания случай в новата история на страната, написа lupa.bg. 
Двете момиченца бяха разменени в родилния дом, хипотетично малко след появяването им на бял свят, само че майките схванаха, че немислимото се е случило едвам след няколко месеца. Впоследствие децата бяха върнати при биологичните им родители, само че писмено имената им към момента са заменени, а актовете за раждане - комплицирани, което води след себе си сериозна юридическа сага, която може да се точи и няколко години сходно на делата за генезис. 
Първоначално болничното заведение бе подготвена да договаря със фамилиите за компенсации в границите на извънсъдебни съглашение, само че след това юридическият екип там промени мненията и реши да води дело с двете двойки родители и техните юристи.
Според юриста, който съставлява здравното заведение - Вили Костадинова, пеленачетата може да са разменени и на открито. А задачата съгласно грозния намек - е финансова полза за двете фамилии, поискали 500 000 лв. компенсации. Защитниците обаче са безапелационни - че тази версия е неуместна, какъвто е и опитът да се трансферира отговорността за немарливостта в болничното заведение във връзка с биологичния генезис на децата върху майките им. 
" Технически е невероятно бебетата да са разменени някъде другаде с изключение на в самата болница. Участието на забърканите медицински лица към този момент е потвърдено. Имаше и осъдени. Новите версии в този момент се пускат, тъй като от болничното заведение отхвърлят съглашение и желаят делото да се точи дълго в съда. Процесът ще тече най-малко 2 години, в случай че не и повече ", безапелационен е юрист Тодор Мангъров. 
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР