Опит да се изнесе този сблъсък извън България.Така Тихомр Безлов

...
Опит да се изнесе този сблъсък извън България.Така Тихомр Безлов
Коментари Харесай

Безлов: Гешев изнесе проблема си, но не виждам в Брюксел воля да му се помогне

" Опит да се изнесе този конфликт отвън България. "

Така Тихомр Безлов от Центъра за проучване на демокрацията окачестви пред бТВ тази заран визитите на премиера, правосъдната министърка и основния прокурор в Брюксел - предшествани и от " кървава " декларация на Гешев.

" От позиция на междинния евродепутат това, че ти се опитваш да смениш хора от правосъдната власт, звучи проблематично.

Друг е въпросът, че там няма някакъв необикновен, специфичен интерес да му се помогне ", сподели той по адрес на Гешев и неспирните му предизвестия, че се накърнява самостоятелната правосъдна власт.

От тази тактика съгласно него и през вчерашния ден нямаше някакви съществени последствия, а няма и да има.

Най-рисково за България е да има рестрикции във връзка с структурни фондове - финансирането, което получаваме, сподели Безлов. И означи - че макар настояванията за мониторинг, отправени от основния прокурор, " нямаме доста огромен интерес да подвластен от някаква администрация ".

Той реши да опише Механизма за съдействие и инспекция:

" Да кажем по какъв начин наподобяват тези отчети - идват някакви делегации, те стартират да си приказват с едни хора. Те стартират да им изясняват някакви теща. Накрая се написа един деликатен изкусен годишен разбор:

Тука по този начин – там по този начин, тука още малко повечко, там малко по-малко... В един миг поражда въпросът това дейно ли е? ", сподели с усмивка Безлов.

Напомняйки, че най-големите запаси, които се разпределят корупционно, са европейските фондове - попита водещите - знаят ли къде отиват най-многото европари? (мълчание, б.р.)

„ Половината от европейските пари отиват в земеделието и половината от тях отиват в така наречен зърнари - една доста тясна група от хора, които станаха извънредно богати, с извънредно нездравословно въздействие върху селското стопанство.

Те разпределят половината от европейските пари! "

Безлов нараче това " голяма тематика, която безусловно се премълчава " и даде образец, че даже при прословутите открити съдружни договаряния за новото ръководство, особено тези полемики бяха закрити.

"... А на пракика става дума за половината европейски пари и за обезлюдяването на селата. Защото вие, като извършите едни зърнарски, великански структури, не ви би трябвало работна ръка. "

Затова той дефинира - след известно планиране - изявлението на премира Кирил Петков, че " 20 души са в основата на корупцията в България ", като противоречиво.

" Нещата са доста по-фундаментални ", означи.

Той изрази вяра, че ефикасните неща могат да се свършат от хората, които са в страната и които схващат действително проблемите – корупционни злоуптреби, неефективност на администрацията и прочие

Иначе във връзка на изявлението на Иван Гешев пред евродепутатите, Безлов сподели, че въобще не е правилно, че има „ голям растеж “ в битовата престъпонст, която се прибирала към равнищата от 1990-те.

" Има растеж на убийствата през 2021 година, само че това са на първо място битови убийства и са свързани евентуално и с тежката обстановка с пандемията и със затварянето на хората ", сподели анализаторът.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР