Оперната прима Александрина Пендачанска обяви, че подава оставка от Обществения

...
Оперната прима Александрина Пендачанска обяви, че подава оставка от Обществения
Коментари Харесай

Александрина Пендачанска напуска обществения съвет на БНР заради Волгин

Оперната прима Александрина Пендачанска разгласи, че подава оставка от Обществения съвет на БНР поради съветската агитация в предаванията на Петър Волгин .

Решението си тя заяви във фейсбук профила си, като разгласява писмото си до генералния шеф на публичната медия Милен Митев.

От писмото излиза наяве, че Общественият съвет неведнъж е водил преписка с управлението на БНР за наличието в предаванията на Волгин. По думите ѝ това не е дало резултат.

"...След след последното издание на " Политически неточно ", за жал установявам, че няма действителен резултат от нашето гледище дезинформацията и пропагандата в предаванията, водени от Петър Волгин, да бъдат прекратени.

 Г-н Волгин злоупотребява с ефира на публичната медия от години. Чрез мненията и гостите, които кани, неговите излъчвания са се трансформирали в канал за разпространяване на дезинформация и подправени вести, от които се организира откровена пропутинска, антиевропейска и антиевроатлантическа агитация, която опонира на публичния интерес и задачата на Националното радио ", написа певицата.

По думите ѝ " в изискванията на война, стартирана от съветската експанзия и водеща се на няколкостотин километра от границите на България, това е изключително обезпокоително ".

" Поради тази причина, като член на Обществения съвет на БНР, от тук нататък не искам името ми да бъде асоциирано с медия, която в лицето на Петър Волгин се свързва с най-порочните, антидемократични и пропагандни практики на страната - агресор и незаконния режим на президента ѝ, Владимир Путин ", приключва писмото.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР