Операцията за издирване на моряците от двата кораба, които горят

...
Операцията за издирване на моряците от двата кораба, които горят
Коментари Харесай

Няма шансове да бъдат намерени оцелели моряци от запалилите се в Черно море кораби

Операцията за търсене на моряците от двата кораба, които горят в Черно море, към този момент не е избавителна, а издирвателна, тъй като няма късмет да бъдат открити оживели. Това съобщи тази заран пред публицисти пресслужбата на съветската Федерална организация за морски и речен превоз, съобщи ТАСС.

Към 6.00 ч. локално време пожарът още не е бил угасен. По последни данни избавени са 12 моряци, 10 са открити починали. По-рано бе обявено, че ориста на 10 души е незнайна.

Тази нощ времето в региона се утежни. Очакват се превалявания от дъжд и влажен сняг, с пориви напразно до 60 км/ч. Лошото време към този момент не разрешава избавените моряци да бъдат закарани на брега.

Федералната организация за морски и речен превоз (Росморречфлот) съобщи, че пожарът избухнал на корабите " Маестро " и " Кандий ", по време на прекачване на гориво от единия на другия, отвън териториалните води на Русия. На борда на " Кандий " се намирали 17 души, девет от които - жители на Турция и осем - на Индия. На борда на " Маестро " имало 15 души, жители на Турция и Индия.

По последни публични данни са починали 11 души, а 12 са избавени. / БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР