Операцията по линия широкообхватен контрол за пътни нарушения се проведе

...
Операцията по линия широкообхватен контрол за пътни нарушения се проведе
Коментари Харесай

Провериха 134 автомобила и 156 граждани на главния път В.Търново - Русе за 3 ч.

Операцията по линия " широкообхватен надзор " за пътни нарушавания се организира през днешния ден на основен път В. Търново - Русе, на входа на с. Самоводене. В рамките на три часа са тествани общо 134 автомобила и 156 жители. Съставени са 9 акта и са наложени 17 санкции по фиш. Връчени са 26 електронни фиша и са направени 6 Заповеди за налагане на насилствени административни ограничения. Установени е един лидер, използвал алкохол до 1,2 промила, един използвал наркотични субстанции и един недееспособен. това показват от ОДМВР - Велико Търново.

Санкциониран един лидер за неспазване на работното време и един лидер за липса на винетка.

Операцията има за цел да реализира надзор по съблюдаване на разпоредбите за придвижване по пътищата, на техническата редовност и регистрация на моторни транспортни средства и теглени от тях ремаркета, съблюдаване на условията за възможни маси и размери на движещите се по пътищата товарни транспортни средства, както и съблюдаване на времената за ръководство и отмора от водачите, извършващи публичен транспорт на пасажери и товари. Та е осъществена с присъединяване на чиновници от ОДМВР – В. Търново, ИА „ Автомобилна администрация “ Агенция „ Пътна инфраструктура “, Агенция „ Митници “, ТДНАП – В. Търново, Държавна организация „ Безопасност на придвижване по пътищата “.

Операции от подобен мащаб ще продължат да се организират, за ограничение на предпоставките за настъпване на пътнотранспортни катастрофи, ктазват от полицията.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР