Операцията на Турция в Сирия Източник на мир не е

...
Операцията на Турция в Сирия Източник на мир не е
Коментари Харесай

Турция е мобилизирала над 4000 бойци за операцията в Сирия, заяви посланик Улусой

Операцията на Турция в Сирия " Източник на мир " не е опълчване сред турци и кюрди , това е битка против ПКК и нейните клонове в Сирия. Това съобщи турският дипломат в София Хасан Улусой в изявление на Българска национална телевизия.

Относно наложените наказания от Вашингтон към Турция и реакциите на интернационалната общественост, турският посланик изясни, че реакции постоянно ще има . Малки деца оставят под бомбените офанзиви, милиони хора бягат от Сирия - бягат от престъпността и войната . В такава обстановка какво биха създали другите страни, запита той.
 Посланик Улусой: Турция ще съблюдава съглашението за бежанците
Посланик Улусой: Турция ще съблюдава съглашението за бежанците

България не би трябвало да се тормози от миграционен напън...

Турция е мобилизирала над 4000 бойци, тя ще поеме и своята отговорност откакто прочисти територията , сподели турският посланик. Той изясни военната интервенция в Северна Сирия като провеждала се на правилото на законната самозащита - задачата е пречистване от терористични детайли и основаване на 30-35 км зона за сигурност . Терористичната ИДИЛ беше доста дейна, изясни той. През последната година направиха над 300 набези, даде образец дипломат Улусой.

" Редно е терористите да се върнат в своите страни. Много от тях са пристигнали от страни, членки на Европейски Съюз . Няма нито един български жител измежду задграничните бойци-терористи ", съобщи турският посланик.

Той посочи позицията на България, която е за поддържане на разговор.

На въпрос ще продължи ли Турция да съблюдава съглашението с Европейски Съюз и какво да чакаме в тази посока, той отговори: " Имаме прелестно съдействие с България, което да служи за образец. Турция ще продължава да съблюдава съглашението с Европейски Съюз и да извършва своите договорености ". По думите му Европейски Съюз не изпълнявала цялостно финансовата и визова част от съглашението.
 Конгресът осъди изтеглянето на американските военни от Сирия
Конгресът осъди изтеглянето на американските военни от Сирия

Турция да приключи военната интервенция...

Запитан дали Анкара има желание да задейства член 5 от контракта на НАТО , той отговори, че един път към този момент е прилаган член 5 след офанзивата от Ал Кайда и доста страни, в това число Турция се включиха в интервенцията с Афганистан. Очакваме най-малкото схващане и проявление на взаимност, добави турският дипломат.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР