Операцията е в ход! БТР-ите пътуват за Украйна.“ Това съобщи

...
Операцията е в ход! БТР-ите пътуват за Украйна.“ Това съобщи
Коментари Харесай

Тодор Тагарев: Операцията е в ход! БТР-ите пътуват за Украйна

„ Операцията е в ход! БТР-ите пътуват за Украйна. “ Това заяви във фейсбук военният министър Тодор Тагарев.

SafeNews разгласява целият текст без редакторска интервенция.

Операцията е в ход – >
Министерство на защитата подкрепя процеса по даване на Украйна на БТР-ите на Министерство на вътрешните работи.

#StandWithUkraine

Комисията по защита към Народно събрание отхвърли ветото, наложено от президента Румен Радев, върху изпращането на бронирана транспортна техника за Украйна, напомня SafeNews.

По време на дебата, предшествал гласуването, Димо Дренчев от „ Възраждане “ сподели, че партията му ще поддържа ветото на президента.

„ Трябва да пазим нашите качества такива, каквито ги имаме. Нашето мнение е, че би трябвало да се запазят тези бронирани средства. Наши са си, дано останат тук “, разяснява той. И посочи, че страната може да откри метод да ги ремонтира.

Заместник-министърът на защитата Атанас Запрянов увери, че от Министерство на вътрешните работи са им обяснили, че те нямат потребност от тази техника.

„ Те не са нужни и не могат да служат за отхраната на страната “, безапелационен бе той.

Валентин Радев от ГЕРБ-СДС разясни, че БТР-ите са на към 40 години, и че специалистите в Министерство на вътрешните работи и защитата знаят по-добре дали тази техника ни е нужна.

Съветникът по сигурност и защита на президента Илия Милушев репликира и акцентира, че президентът също работи с експерти и в неговата администрация също има експерти в тази област. Той настоя да „ имаме доверие на администрацията на президента “.

България купува американски бойни машини „ Страйкър ” на стойност над 1,300 милиарда $. Проектът беше утвърден от парламентарната комисия по защита. Идеята за придобиването на новата бойна техника опълчи ръководещите с някои политически сили.

Още вести четете в категория България.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР