Операцията е трябвало да се извърши през 2022 година, но

...
Операцията е трябвало да се извърши през 2022 година, но
Коментари Харесай

САЩ отказали Украйна от план за дръзко контранастъпление към Крим

Операцията е трябвало да се извърши през 2022 година, само че съгласно американските публични лица украинската войска не разполагала с задоволително подготвен личен състав, с цел да реализира триумф
Главнокомандващият на въоръжените сили на Украйна (ВСУ) Валерий Залужни е желал да извърши " смело контранастъпление “ в Крим през 2022 година, само че Съединени американски щати, които предоставиха военна помощ на Киев, са се противопоставили на този проект.

Това съобщава Business Insider, цитирайки нова книга на журналиста от Wall Street Journal Ярослав Трофимов.

" Имаше проект за пробив на части от Запорожие и прерязване на по този начин наречения " сухопътен кулоар “, с цел да се изолират силите на Руската федерация в Крим “, се споделя в обявата.

Пояснява се, че Залужни и Володимир Зеленски са се застъпвали за " смело контранастъпление “ в посока на Азовско море, когато са обсъждали военни проекти със западни сътрудници, само че американски публични лица са се отнасяли към предложенията им с нараснало внимание.

Един чиновник споделя, че Вашингтон предложил на Киев да " превземе Херсон “, защото Украйна не разполага с " образования личен състав и съоръжение, с цел да тръгне на юг “.

" Мислехме, че в случай че отхапят повече, в сравнение с могат да сдъвчат на юг, ще бъдат смачкани “, цитира изданието чиновник на Пентагона от книгата на Трофимов.

Изданието отбелязва, че Залужни не е склонен с оценката на американската страна, само че Съединени американски щати управляват по-голямата част от военната помощ за украинската войска, тъй че няма доста разногласия към идната интервенция.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР