Операцията е реализирана вчера от служители на дирекция Киберпрестъпност под

...
Операцията е реализирана вчера от служители на дирекция Киберпрестъпност под
Коментари Харесай

ГДБОП спря достъпа до 12 сайта за незаконно използване на музика


Операцията е осъществена през вчерашния ден от чиновници на дирекция " Киберпрестъпност " под наблюдението на Софийската районна прокуратура.

В хода на спецакцията киберполицаите открили притежателя на 12 уеб страницата, които построил и поддържал, с цел да предлага на потребителите им достъп до известна музика в разнообразни страни, като осигурявал опция за свалянето им в.mp3 формат.

Поради установени голям брой нарушавания на правата върху обекти на интелектуалната благосъстоятелност е прекратен достъпът до уеб сайтове. Като доказателства са конфискувани документи и цифрови устройства, посредством които е реализирана противозаконната активност.

Операцията е извършена в съгласуваност с Европол в границите на ЕMPACT (Програма за мултидисциплинарно и многоведомствено оперативно съдействие за битка с проведената престъпност на равнище Европейски Съюз с предпочитана активност по битка и разрушение на незаконни мрежи и незаконни действия на самостоятелни бизнесмени, участващи в закононарушения против интелектуална благосъстоятелност, ръководена от Република България).
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР