Операцията е реализирана от служители от ГДНП и колегите им

...
Операцията е реализирана от служители от ГДНП и колегите им
Коментари Харесай

Трима установени като съпричастни към онлайн измама

Операцията е осъществена от чиновници от ГДНП и сътрудниците им от ОДМВР – Плевен и Русе, под надзора на РП-Плевен
Действията са подхванати на 16 септември, мъжете – на 26, 21 и 23 години, и тримата са престъпно проявени, като най-възрастният – осъждан, са арестувани  на територията на огромен търговски обект в Русе. Според първичните данни арестуваните са съпричастни към машинация с продажба на пелети, осъществена на 8 август. Установено е, че връзката за „ преференциалната договорка “ е  осъществена посредством публикация в комерсиална платформа във Facebook, от жертвата е желано изпращане на капаро посредством система за бързо заплащане. В процеса на работа станало ясно, че 26-годишният е разгласил и разгласи за продажба на преференциални цени на дърва за огрев, контейнери за живеене, олио, брашно, гаражни кафези и други, а другите двама изпълнявали ролята на сътрудници в схемата. Извършени са процесуални дейности – обиск, претършуване и  изземване в 2 автомобила и жилище във Ветово. Намерени и конфискувани са движимости, свързани с незаконната активност на арестуваните.
Работата по случая продължава под надзора на Районната прокуратура в Плевен. По отношение на 26-годишния е взета мярка за неотклонение  „ задържане под стража “.
Налични са данни за съпричастност към подобен вид измами в Кърджалийска, Пловдивска и Врачанска области.

Сектор „ Измами “, ГДНП обръща внимание на жителите, да бъдат деликатни преди заплащания за артикули или услуги по разгласи в интернет, без значение дали са оповестени в обществените мрежи или в уеб сайтове за продажба. Сигнал за машинация е фактът, че без да са подписали контракт за покупко-продажба или уредени писмено всички елементи, от тях ще бъдат поискани пари за капаро или авансово вдишване на транспортни разноски. Обикновено парите се превеждат посредством системите за бързи заплащания или посредством пощенски запис.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР