Операцията е проведена в планинския район на Боливия Писига, на

...
Операцията е проведена в планинския район на Боливия Писига, на
Коментари Харесай

Полицията в Боливия залови дрога за над 450 млн.долара

Операцията е извършена в планинския регион на Боливия Писига, на границата с Чили. Наркотиците са били скрити в два камиона, пренасящи желязо за скрап за експорт в Европа през чилийските пристанища на Тихия океан.

" Ако вземем поради цената на тези следени субстанции в Белгия, приказваме за влияние върху трафика на опиати в размер на повече от 451 млн. $ ", сподели през вчерашния ден на конференция вътрешният министър Едуардо дел Кастильо.

Той заяви, че продавачът на опиатите е избягал в Съединените щати, за което упрекна изтекла информация от офиса на прокуратурата към медиите.

През януари боливийската полиция организира в страната най-мащабната интервенция за битка с опиатите, като конфискува повече от 8 тона кокаин, също на границата с Чили.

Боливия е един от най-големите производители на кока – суровината, която се употребява за производството на кокаин. Службата на Организацията на обединените народи за опиати и престъпност означи доста нарастване на пратките от " Южния конус " на Южна Америка, постоянно към Европа.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР