Операцията е проведена от служители на сектор Наркотици в ГДНП

...
Операцията е проведена от служители на сектор Наркотици в ГДНП
Коментари Харесай

Трима столичани са задържани в момент на предлагане на дрога

Операцията е извършена от чиновници на бранш " Наркотици " в ГДНП и сътрудниците им от Пето РУ-СДВР, под наблюдението на прокуратурата. След следствие и подхваната в петък профилирана полицейска интервенция, в миг на предложение на дрога на територията на хипермаркет в столицата са арестувани трима столичани - двама на 35 години и един - на 33. Те са били засечени в два автомобила и при типа на служителите на реда са се пробвали несполучливо да избягат.
При последвалите процесуално-следствени дейности в една от колите е открит кашон с шест плика с тревиста маса, подготвени за обмен - по предварителни данни веществото е нова дизайнерска дрога, наречена Пика, която е извънредно нападателна и рискова. След претършуване в домовете на арестуваните криминалистите са намерили везна, вакуум машинка, бяло прахообразно вещество, реагиращо на кокаин и разпределено в разнообразни разфасовки.

И тримата са престъпно регистрирани за взломни обири и опиати, като един от двамата 35-годишни е разгласен за търсене с влезнала в действие присъда, се споделя в информацията.

Според събраните досега данни те са се занимавали с произвеждане и разпространяване на опиати.

По случая е формирано досъдебно произвеждане, а материалите са докладвани на прокуратурата. С прокурорско предписание на двама от арестуваните мярката за задържане е удължена до 72 часа, а търсеният е предаден на Главна дирекция " Изтърпяване на наказванията ".

Работата по документирането на незаконната им активност продължава.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР