Операцията е проведена на 19 май от служители на Главната

...
Операцията е проведена на 19 май от служители на Главната
Коментари Харесай

Задържаха седем мъже за телефонни измами

Операцията е извършена на 19 май от чиновници на Главната дирекция „ Национална полиция “, ОДМВР-Русе и Благоевград, Окръжен следствен отдел при Окръжна прокуратура – Русе, под надзора на Районната прокуратура в Русе, в съдействие със Столичната престъпна полиция на Прага и Столичната прокуратура на Прага и със подпомагане на ДМОС-МВР.

В хода на интервенцията, на територията на Чехия, са осъществени претърсвания и изземвания в четири пространства на хостел в с. Ровен (на към 100 км от Прага) и на два автомобила, употребени от трима български жители, където са открити голям брой СИМ карти, телефони, пари и движимости, съотносими с осъществяваната незаконна активност. Извършени са арести на тримата обвинени, оповестяват от Министерство на вътрешните работи.
 Министерство на вътрешните работи
Успоредно с това на територията на Ветово са арестувани трима мъже – на 61, 26 и 23 година При последвали процесуално-следствени дейности на три адреса и пет автомобила са открити движимости, съотносими с осъществяваната незаконна активност.
 Министерство на вътрешните работи
Според събраните досега данни шестимата арестувани са съпричастни към осъществени телефонни измами, главно на територията на ОДМВР-Русе и в прилежаща Гърция. Малко по-късно, в следобедните часове, на вход на ГКПП-Кулата-Промахон, е арестуван и 25-годишен мъж, взел участие в схемата като пощальон. В него са открити движимости и пари, съотносими към осъществяваната незаконна активност на територията на Гърция.
 Министерство на вътрешните работи
Работата по случая продължава.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР