Операция Маслинова клонка ще достигне до самия град Африн в

...
Операция Маслинова клонка ще достигне до самия град Африн в
Коментари Харесай

Турските сили ще настъпят към град Африн в края на февруари или началото на март

Операция " Маслинова клонка " ще доближи до самия град Африн в края на този месец или началото на идващия, написа тази заран в. " Хабертюрк ".

В момента турските въоръжени сили бомбардират " позиции на терористите " в планински регион в покрайнините на Африн и последователно прочистват покрайнините на града. Унищожен е бил обликът върху един от планинските скатове на водача на Кюрдската работническа партия (ПКК) Абдуллах Йоджалан, който изтърпява доживотна присъда затвор в Турция, съобщи Българска телеграфна агенция.

На 12 февруари следва да стартира прочистването на 127 селища към Африн, а в края на същия месец или началото на март турските войски ще настъпят към самия град. Оперативните проекти на турците разделят града на 14 зони, като за евакуация на цивилното население ще бъдат отворени три коридора, разяснява " Хабертюрк ".

Турските въоръжени сили оповестиха на 20 януари началото на интервенцията " Маслинова клонка " против сирийските кюрдски Сили за отбрана на народа (СЗН) и Партията на демократичния съюз (ПДС) в региона на сирийския град Африн. Според Анкара СЗН и ПДС са свързани с Кюрдската работническа партия (ПКК). Както Турция, по този начин и Европейски Съюз и Съединени американски щати признават ПКК за терористична организация, само че ситуацията не е такова със СЗН и ПДС. Сирийските кюрдски бойци бяха водещ сътрудник на Съединени американски щати на терен в Сирия в битката на интернационалната коалиция против " Ислямска страна ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР