Операционните сестри в МБАЛ-Добрич са подали молби за напускане, научи

...
Операционните сестри в МБАЛ-Добрич са подали молби за напускане, научи
Коментари Харесай

Операционните сестри в МБАЛ-Добрич са подали молби за напускане

Операционните сестри в МБАЛ-Добрич са подали молби за овакантяване, научи Дарик. Едномесечното им предупреждение изтича на 25 март . Искането им е за по-високи хонорари. Според лекари от болничното заведение съществува заплаха операционната да остане без сестри и да спре работата на няколко отделения - хирургичното, неврохирургията, ортопедията.

Акушерката Мария Димитрова - член на УС на Националната асоциация на експертите по здравни грижи, удостовери пред Дарик за подадените оставки. Тя заяви още, че експертите по здравни грижи още веднъж ще излязат на митинг на 21 март пред общината в Добрич. Те считат, че след първия митинг на 1 март нищо не се е трансформирало и няма стъпки за осъществяване на настояванията им.

„ Ръководството на болничното заведение води градивни диалози и прави всичко допустимо, с цел да откри компромисен вид, който да удовлетворява и двете страни ”, съобщи пред Дарик изп. шеф на МБАЛ-Добрич АД доктор Светозар Байчев. По думите му операционните сестри желали като главно заплащане две минимални работни заплати, или 1020 лв. , което ще бъде по-високо от заплатите на някои лекари.

Д-р Байчев смята, че казусът с операционните сестри е разгадаем.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР