Операционната система Windows 11 скоро ще се сдобие с невероятна

...
Операционната система Windows 11 скоро ще се сдобие с невероятна
Коментари Харесай

Microsoft с пробив - Windows 11 ще се ъпдейтва без рестарт

Операционната система Windows 11 скоро ще се снабди с невероятна нова функционалност - актуализиране на софтуера без потребност от рестартиране, оповестява Windows Central.

Разкритието идва от нова ранна версия на Windows (каквито се пращат първо на разработчици), в чиято документи е записано че тези, които имат включен VBS (Virtualization-based Security, функционалност за сигурност на новия Windows) " може да не следят рестартиране при инсталирането на актуализацията ".

От десетилетия Windows се ъпдейтва единствено след рестартиране - а постоянно това лишава часове, от време на време актуализация блокира и даже поврежда операционната система, което постанова преинсталиране. 

Въпреки това така наречен hot swapping - букв. " горещо заместване " е общоприет във всевъзможен различен тип програмен продукт, в това число и други операционни системи, от години. Което докара до смешки в обществените мрежи - " Microsoft работят по тази функционалност от 25 години ".

За жал по всяка възможност новата функционалност ще визира дребните ъпдейти - които към този момент са съвсем всеки месец, а от време на време са и насилствени. Големите актуализации евентуално постоянно ще изискват рестартиране, защото вършат прекалено много промени в основата на операционната система.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР