Операционната система ще стане по-стабилна към месец юни, след което

...
Операционната система ще стане по-стабилна към месец юни, след което
Коментари Харесай

Обявиха списъка за обновяванията на Android 15 по месеци

Операционната система ще стане по-стабилна към месец юни, след което ще получи още няколко бета актуализации.

Заедно с излизането на Android 15 Developer Preview 1 компанията Гугъл показа пътната карта за обществената работа по идната огромна актуализация на „ зеления робот “. По този метод предопределените само за разработчиците на доста ранни версии на системата ще бъдат единствено две. Първата, която към този момент излезе, и втората, която се чака през март. Бета версиите ще стартират да излизат през април, а системата би трябвало да стане почти постоянна с излизането на третата бета версия през юни.

Списъкът на излизането на другите версии на Android

Developer Preview 1 – февруари 2024 година Ранна базова версия, фокусирана върху противоположната връзка с разработчиците, с нови функционалности, API и промени в подсистемата. Developer Preview 2 – март 2024 година Инкрементална актуализация с спомагателни функционалности, API и промени в самия развой на работа. Beta 1 – април 2024 година Първоначално бета издание, актуализация по безжичен път за запалянковци, които са се записали за Android Beta. Beta 2 – май 2024 година Допълнително бета издание. Beta 3 – юни 2024 година Първият стадий от стабилизирането на платформата, включващ дефинитивни API и съществени нови функционалности. Също по този начин отваряне на публикуването на приложения за новата версия на платформата. Beta 4 – юли 2024 година Почти финални компилации за дефинитивно тестване.

Датата на излизане на стабилната версия не е известна. Но в случай че се съди по пътната карта, това ще стане най-рано през септември. Всичко зависи от броя на актуализациите за доработка, които към момента не могат да се плануват. Стабилната версия на Android 14 излезе при започване на октомври, тъй че умерено можем да чакаме Android 15 да бъде публикуван през есента на 2024 година, което е нормалното време на Гугъл за стартиране на систематичните актуализации.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР