Операционната система iOS на Apple е изключително интуитивна и лесна

...
Операционната система iOS на Apple е изключително интуитивна и лесна
Коментари Харесай

iOS 17 най-накрая ще реши досаден проблем с камерата на iPhone

Операционната система iOS на Apple е извънредно интуитивна и лесна за потребление, само че това не значи, че платформата е изцяло осводена от досадни странности.

Вземете да вземем за пример QR кодовете. В iOS 11 Apple вкара поддръжка за сканиране на QR кодове с приложението „ Камера “ на iPhone, само че при ревизиране на код изскачащият прозорец за връзка се появяваше като досадно уведомление в горната част на интерфейса.

След това, в iOS 13 Apple обърка нещата, като сложи жълтия бутон за връзка в самия визьор на камерата, което беше усъвършенстване спрямо предходния способ, само че към момента беше източник на незадоволство за мнозина, изключително за тези със свръхголеми iPhone-и, чиито палци трябваше да се разгънат, с цел да стигнат до връзката.

В iOS 17 Apple наподобява е предложила универсално решение за всички размери iPhone и дължини на пръстите. Както е видяно от 9to5Mac, когато сканирате QR код в iOS 17, бутонът за връзка неотложно се появява в долната част на интерфейса на приложението „ Камера “, което доста улеснява докосването с палец (по същия метод, по който лентата за търсене в Safari към този момент се появява в долната част на екрана).

Всъщност в iOS 16 към този момент има директен път за активиране на тази функционалност – незабавно щом преместите QR кодa отвън кадър, балончето с връзката ще се покаже в долната част на интерфейса на камерата на iPhone, само че в iOS 17 връзките с QR кодове ще се появяват в долната част по дифолт, вместо да се движат из визьора по начало.

Това може да наподобява като незначителна смяна, само че защото QR кодовете стават все по-разпространен способ за шерване на информация, е добре да се види, че Apple се пробва да направи процеса на достъп до тях допустимо най-гладък.

Очаква се iOS 17 да бъде пусната едвам през септември тази година, само че сега бета версията на iOS 17 е налична за тези, които са включени в програмата за разработчици на Apple.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР