Операционната система iOS 18 на Apple все още не е

...
Операционната система iOS 18 на Apple все още не е
Коментари Харесай

Представители на британската преса заявиха, че нововъведенията в iOS на Apple ще ги оставят без средства за съществуване

Операционната система iOS 18 на Apple към момента не е показана, само че обсъжданите нововъведения засягат цели промишлености. Затова представители на английската преса приканиха американската компания деликатно да оцени последствията от въвеждането на новите способи за блокиране на онлайн реклами за потребителите и на инструмента за автоматизирано редактиране на публикациите.

Според Financial Times членовете на Асоциацията на новинарските медии, която сплотява към 900 издания, са изразили своята угриженост по отношение на вероятността в iOS 18 да се появят функционалности, основани на изкуствен интелект, които ще блокират рекламите в браузъра Safari и автоматизирано ще отстраняват несъмнено наличие. Членовете на английската преса се притесняват, че блокирането на рекламите ще понижи така и така оскъдния финансов поток, който през последните години поддържаше онлайн изданията на повърхността. Писмото е подписано от редица огромни медии, измежду които The Times, The Guardian и The Daily Telegraph.

От една страна, представителите на пресата декларират, че приходите им са застрашени от новия инструмент за блокиране на реклами. От друга страна, те са възмутени от евентуалната автоматизирана цензура, която ще отстранява избрани елементи от изявленията, като по този метод ще влезе в несъгласие с публицистичната политика. Авторите на писмото се пробваха да внушат на Apple, че съществува опасност за английската публицистика като цяло и приканиха компанията да не лишава аудиторията си от подобен значим канал за приемане на информация.

Политиката на Apple за отбрана на персоналната информация и неприкосновеността на персоналния живот на потребителите последователно подкопава успеваемостта на някои от логаритмите, които рекламодателите употребяват, с цел да нареждат по-добре своите артикули и услуги измежду онлайн аудиторията. В резултат на това рекламодателите понижиха финансирането на този канал за разпространение на техните артикули и услуги, а онлайн изданията към този момент са наранени прекомерно отрицателно. Подкрепата за новинарския бизнес от страна на администрацията на някои обществени мрежи също отслабна, което утежни така и така нежеланото състояние на онлайн изданията. Представителите на медиите се нервират и от обстоятелството, че обществените мрежи постоянно употребяват изявленията на онлайн изданията, с цел да притеглят и построяват своята публика, до момента в който първичните източници получават малко или напряко никакви изгоди в този случай.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР