Операционната система Android, която е продукт на Google, е инсталирана

...
Операционната система Android, която е продукт на Google, е инсталирана
Коментари Харесай

Какво ново да очакваме в Android 15

Операционната система Android, която е артикул на Гугъл, е конфигурирана на милиони телефони по целия свят и действа на над 100 езика. Последният си ъпдейт тя получи през октомври 2023 година А в този момент от компанията пуснаха втория прелиминарен обзор за разработчици, преди Android 15 да стане публично наличен за всички свои консуматори. Ето и какви са най-важните новости, за които разбираме от него.
 Call of Duty: Warzone Mobile и на коя дата ще излезе играта за iOS и Android
Ето по кое време излиза Warzone Mobile за iOS и Android

Още през март

Сателитна съгласуваност

В последните години все повече се приказва за тази функционалност на смарт телефоните. Първи бяха от Apple, които я включиха в iPhone 14. Сега при андроид телефоните ъпдейта с Android 15 ще подсигурява, че постоянно ще знаем по кое време се свързани към сателитна връзка, както и какво можем да вършим с нея.

Това ще се случва посредством иконка в горния ляв ъгъл, която демонстрира сателитната мрежа, към която сме свързани. Освен това операционната система ще обезпечава поддръжка за SMS/MMS приложения, както и авансово заредени RCS приложения за изпращане и приемане на известия посредством сателитна съгласуваност. 

Сгъваемите на напред във времето

Освен Samsung, още няколко компании в последните години показаха своите сгъваеми смарт телефони. А техният нетрадиционен дизайн изисква и малко по-специфична операционна система. И в Android 15 е помислено и за тях. В него ще има алтернатива разработчиците да избират кои приложения могат да се извършват на по-малките екрани като на Galaxy Flip. По този метод се цели улеснение на интуитивната и работата с устройството.
 Снимка 655574

NFC

Този вид съгласуваност в смарт телефоните се употребява най-много за безжични заплащания посредством мобилно банкиране и виртуални портфейли. С Android 15 се чака всички функционалности, които изискват NFC, да бъдат по-плавни от всеки път - по този начин да вземем за пример няма да ни се постанова да доближаваме телефона си по няколко пъти до POS терминала, с цел да се реализира заплащането, написа Digitaltrends.

И още нещо ново

От предварителния изглед разбираме още, че ъпдейтът на операционната система ще включва усъвършенствано многоезично аудио различаване, както и нови PDF принадлежности. Въвежда се и опцията за предизвестие, в случай че някои приложение прави запис на екрана, до момента в който го използваме. Потребителите ще могат да споделят или записват единствено прозорец на приложение, а не целия екран на устройството.
 Снимка 658304

Предвидена и е функционалност за понижаване на броя на поредните известния, които получаваме от едно и също приложение. Камерата също ще получи нови благоприятни условия за надзор на снимането като да вземем за пример усъвършенствания при слаба светлина и надзор на силата на светкавицата.
 Huawei, HarmonyOS Next, Android и всичко за новата операционна система
В Huawei са подготвени да скъсат с Android

Интересно развитие

Очаква се Android 15 да бъде публично показан през есента и първите телефони, които ще го получат, ще бъдат от сесията Гугъл Pixel 9. Смартфоните от марката ще са и пъривте, които ще могат да надградят от версия 14.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР