Операциите по издирване и спасяване на оцелели в повечето от

...
Операциите по издирване и спасяване на оцелели в повечето от
Коментари Харесай

Спират издирвателно-спасителните работи в Турция

Операциите по търсене и избавяне на оживели в множеството от засегнатите от разрушителните трусове на 6 февруари райони на Турция към този момент са приключили, заяви ръководителят на турската Дирекция за ръководство при бедствия и изключителни обстановки Юнус Сезер. Междувременно броят на доказаните жертви в Турция и Сирия от двете разрушителни трусове надвиши 46 000 души. Като се чака броят им да продължи да пораства.

Към 18 февруари избавителни действия са се правили в 98 разрушени здания в окръг Хатай, до момента в който ден по-рано броят им е бил към 200. В Кахраманмараш се работи в руините на 19 здания. Почти 20 милиона души са наранени от трусовете.
Помощите за потърпевшите региони би трябвало да продължат минимум една година, с цел да могат те още веднъж да се трансфорат в място за живеене.

Министърът на околната среда и градоустройството Мурат Курум разгласи, че от март ведомството му ще сложи началото на планове за създаване на жилища в засегнатата зона. Жилищните здания ще бъдат съобразени с историческите обичаи на обособените райони, като в същото време ще бъдат открити ограничавания за броя на жилищните етажи на новите постройки.

До момента в региона са регистрирани над 6000 вторични труса, от които към 40 са били с магнитуд от над пета степен по Рихтер. В неделя имаше нов мощен трус с магнитуд 5.2 в Централна Турция. Той е на дълбочина 10 километра, с епицентър на 54 километра северозападно от град Кахраманмараш.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР