Операциите на международното летище Ататюрк в Истанбул ще бъдат прехвърлени

...
Операциите на международното летище Ататюрк в Истанбул ще бъдат прехвърлени
Коментари Харесай

Тази нощ Истанбул започва прехвърляне на международните полети към новото летище

Операциите на интернационалното летище " Ататюрк " в Истанбул ще бъдат трансферирани към новото " Истанбул " за 45 часа, които стартират в 3 часа тази нощ. Всичко би трябвало да завърши минута преди среднощ в петък против събота.

Заради прехвърлянето на съоръжение ще бъдат затворени съществени пътища в града. Някои от автомагистралите няма да работят 26 часа, а други булеварди ще са недостъпни за трафик сред 9 и 12 часа.

За 12 часа Истанбул ще остане без никакви полети от " Ататюрк " и " Истанбул ". Последният полет от " Ататюрк " ще е в 2 часа през нощта на 6 април. От този миг регионът стопира да действа като летище и ще се трансформира в масто за изложби, публичен парк и подготвителен център.

" Ататюрк " приемаше всеки ден по към 1300 самолета и обслужваше 68 милиона пасажери годишно. Но летището е изчерпало потенциала си и не съумява да се оправи с растящия трафик. " Истанбул ", което бе намерено на 29 октомври 2018 година, ще се уголемява до 2023 година, като стартира с потенциал от 90 млн. и би трябвало да состигне към 200 милиона пасажери в годината.

Засега тук са минали над 3200 полета и са обслужени повече от 400 хиляди пасажери.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР