Операции в болници и прегледи на пациенти при семейни лекари

...
Операции в болници и прегледи на пациенти при семейни лекари
Коментари Харесай

Кибератака отмени операции и прегледи в шотландски болници

Операции в лечебни заведения и прегледи на пациенти при фамилни лекари в Шотландия бяха анулирани през вчерашния ден вследствие на киберататака, засегнала някои обекти от инфраструктурата на системата на опазването на здравето там, заяви Би Би Си, представена от ТАСС.

Както се показва, във филиала на Националната работа по опазване на здравето в шотландското графство Ланаркшър е бил открит злотворен програмен продукт в компютърната система. Във връзка с това на пациентите беше предложено да не се обръщат към лечебни заведения, в случай че не е извънредно належащо. "Открихме съществуване на зловредна софтуерна стратегия и взехме незабавни ограничения, с цел да предотвратим нейното разпространяване ", сподели изпълнителният шеф на филиала Калъм Кембъл.

"Докато трае решаването на казуса, нашите сътрудници вършат всичко допустимо, с цел да лимитират до най-малко всички негативни последици за пациентите ", сподели още той. По думите му сегашната хакерска атака е по-малка от тази, с която английската здравна система се е сблъскала през май.

През май редица обекти на английската здравна система бяха подложени на огромна хакерска атака, която докара до това, че доста лечебни заведения, с изключение на отделенията за незабавна помощ, както и лечебни клиники на територията на цялата страна прекратиха приема на пациенти.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР