Операторите за копаене на криптовалути, сред които Хоби Мол (Huobi

...
Операторите за копаене на криптовалути, сред които Хоби Мол (Huobi
Коментари Харесай

Копачите на криптовалути в Китай спряха работа, биткойнът потъна

Операторите за копаене на криптовалути, измежду които Хоби Мол (Huobi Mall) и Би Ти Си.ТОП (BTC.TOP), стопираха активността си в Китай, откакто Пекин умножи напъните си да репресира копаенето и търговията с биткойни, предизвиквайки мощен спад на криптовалутата, съобщи Ройтерс.
Комитет на Държавния съвет, управителен от вицепремиера Лю Хъ, разгласи репресиите в петък късно вечерта. За първи път Държавният съвет противодейства на извличане на виртуални валути, което съставлява забележителна по размер активност в Китай, достигаща до 70 на 100 от международното предложение на криптовалути, предава dir.bg.
Биткойнът понесе мощен удар след тези ограничения на Пекин и сега е изгубил близо 50 % по отношение на историческия си най-много от април. Вчера биткойнът спадна с до 17 на 100, след което понижи загубите и се стабилизира в Азия.
Хоби Мол, който е част от търговията с криптовалути Хоби (Huobi), съобщи в официално съобщение късно нощес, че всичките му наряди са спрени.
"През това време се свързваме с снабдители на услуги в чужбина, с цел да открием пътя към експорт на платформи за рандеман в бъдеще ", уточни Хоби Мол просредством формалната си общественост в Телеграм (Telegram) и помоли клиентите си да не се безпокоят и да се успокоят.
Би Ти Си.ТОП - пул за копаене на криптовалути - също разгласи прекъсването на дейностите си в Китай, базирайки се на опасности, свързани с регламентите. Основателят му Цзян Чжоеж съобщи в блог във Вейбо (Weibo), че в бъдеще Би Ти Си.ТОП ще прави най-вече действия за копаене на криптовалути в Северна Америка.
"В дълготраен проект съвсем всички китайски устройства за копаене на криптовалути ще бъдат продадени в чужбина, защото китайските регулатори репресират вътрешното копаене ", прецизира той.
Китай към този момент изгуби позицията си на международен център за търговия с криптовалути, откакто Пекин забрани търговията с криптовалути през 2017 година.
"В последна сметка Китай ще изгуби изчислителна мощност на пресмятане на криптовалутите в интерес на задгранични пазари ", означи Цзян, като предвижда усилването на американските и европейски пулове за рандеман на криптовалути.
Копачите на криптовалути употребяват все по-мощно и особено основано за целна компютърно съоръжение, ригс (rigs), с цел да ревизират преводите с виртуални монети в развой, произвеждащ нови излъчвания криптовалути като биткойна.
ХашКау (HashCow), различен производител на криптовалути, който има 10 мини в китайски провинции, измежду които Синцзян и Съчуан, и продава изчислителни мощности на вложителите, съобщи че се преценява напълно на държавните регламенти.
В декларация за клиентите си ХашКау показва, че ще спре краткотрайно пазаруването на нови биткойн платформи и дава обещание цялостно компенсиране на вложителите, създали поръчки за изчислителни мощности, само че още не са почнали да копаят.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР