Операторите на Ан-148 не се оплакват често от проблеми със

...
Операторите на Ан-148 не се оплакват често от проблеми със
Коментари Харесай

Нови разкрития около самолетната катастрофа в Русия

Операторите на Ан-148 не се оплакват постоянно от проблеми със системата за установяване на скоростта, написа "Комерсант " по отношение на злополуката на подобен пътнически аероплан на Саратовските авиолинии в неделя край Москва. Проблемът обаче не е неповторим - седмица преди нещастието са регистрирани седем случая с "разминаващи се показания за скоростта " на "Суперджет-100 ", правили полети за компания "Аерофлот ", само че без съдбовни последствия, прибавя вестникът.
Причина за злополуката на Ан-148, умъртвила 71 души, може да са станали погрешни данни за въздушната скорост на полета заради обледеняване на сензорите, оповестиха през вчерашния ден съветските специалисти от Междудържавния авиационен комитет (МАК) след прелиминарен разбор на информацията от бордовия самописец за параметрите на полета.
Говорителката на федералното разследване Светлана Петренко съобщи, че ведомството ще ревизира и други версии с изключение на тази на МАК. При въздушни произшествия обаче следователите нормално одобряват окончателните заключения на техническата комисия, а в тази ситуация става дума за виновност на водачите, написа изданието.
Датчикът за скорост на самолета към този момент бе апетитен измежду аргументите за злополуката с Ан-148 през март 2011 година, когато край Белгород в европейска Русия починаха 6 души, в това число водачите от Мианма - евентуален покупател на машината, отбелязва "Московский комсомолец ".
Проблеми поради разлика в данните за скоростта е имало постоянно, в това число на остарели самолети като Ан-24, Ту-134, Як-40, разяснява Владимир Салников, авиатор с 45-годишен стаж.
Неговият сътрудник Андрей Литвинов, капитан на Еърбъс А-320, съобщи пред "Новая газета ", че счита за несериозна версията, съгласно която авариралият аероплан не е бил обработен против обледеняване. Източници на изданието "Сноб ", осведомени с следствието, оферират още един вид - че моторът на машината не е бил загрят преди излитането.
Следователите не преглеждат като съществена версията за терористичен акт, само че авиационните специалисти не се отхвърлят от нея, прибавя "Новая газета ".
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР