Операторите на АЕЦ по целия свят поддържат надеждна експлоатация на

...
Операторите на АЕЦ по целия свят поддържат надеждна експлоатация на
Коментари Харесай

442 реактора в света генерират над 392 гигавата електроенергия

Операторите на АЕЦ по целия свят поддържат надеждна употреба на атомните електроцентрали по време на пандемията от COVID-19, демонстрират данните на Международната организация за атомна сила (МААЕ) за 2020 година, събрани в осведомителната система PRIS. В отчета се показва, че рестриктивните мерки върху икономическата и обществена интензивност по време на здравната рецесия през годината са довели до невиждан и дълготраен спад в търсенето на електрическа енергия в доста страни, който доближава 10% или повече на годишна база.

„ Това сътвори провокации както за производителите на електрическа енергия, по този начин и за систематичните оператори. Нисковъглеродното електричество преобладаваше с възходящ принос на възобновимата електрическа енергия и производството на атомна сила се оказа стабилно, надеждно и адаптивно. Гъвкавостта на атомната енергетика сподели по какъв начин тя може да поддържа прехода към чиста сила “, показват от МААЕ.

Според Седрик Левандовски, вицепрезидент на EDF, потреблението на електрическа енергия във Франция е спаднало с към 15% по време на локдауна и огромна част от търсенето е задоволено от атомни, водни и други възобновими източници. В края на декември 2020 година атомният енергиен потенциал в света е 392,6 гигавата от 442 настоящи реактора в 32 страни. От 2011 година атомните мощности последователно нарастват – свързването на нови енергоблокове към мрежата и модернизацията на съществуващите реактори са нараснали атомната сила в международен мащаб с към 23,7 гигавата.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР