Операторът на руски разузнавателен дрон Орлан-10 разказа за откриването на

...
Операторът на руски разузнавателен дрон Орлан-10 разказа за откриването на
Коментари Харесай

Министерството на отбраната на Русия: Дрон „Орлан-10“ открива украинска военна техника

Операторът на съветски разследващ дрон " Орлан-10 " описа за откриването на артилерийска батарея на украинските войски, която по-късно е била изцяло унищожена, оповестява РИА Новости.

Според командира на екипажа на „ Орлан-10 “, видеото на което е оповестено от съветското министерство на защитата, по заповед на командването, те са се придвижили до избран периметър, от където са пуснали дронове в обитаеми места. Дроновете от разнообразни ракурси са изследвали периметъра в търсене на вражеско съоръжение. Открита е батарея на Украйна, която се е готвила да открие огън.

„ Тези координати бяха неотложно взети и предадени на висшето командване. Взето е решение за разкриване на огън. Получихме задачата да поправяме огъня на нашата артилерия. Пет минути по-късно се видя първият залп. В резултат на това беше ударена вражеската техника “, споделя военният.

След което, врагът се е опитал да се скрие, добавя командирът на дрона. „ След 20 минути са застанали в покрайнините на града, маскираха се и влязоха в дребна горичка ".

Руските дронове обаче са придружавали украинската техника през целия маршрут. " Получихме задача да поправяме координатите. След известно време открихме огън и се видяха детонации. Улучена е друга единица техника ", споделя операторът на " Орлан ".

Украинските военни още веднъж се пробвали да изоставен позицията и да се скрият, повреждайки транспортни средства, събаряйки огради и елементи от здания.

„ Те бягаха от нас 3-4 часа. Избягаха от това място, реалокираха се с към 30-32 км и още веднъж стопираха. Мислехме, че всичко е свършило. Но все пак ги наблюдавахме, предавахме координатите. И след взаимните дейностите на нашите войски, реактивна система за залпова пукотевица и артилерия на нашите оръдия още веднъж е открит огън, а задачата е изцяло изумена “, сподели съветският военнослужещ.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР