Операторът на жп мрежата на Франция отчете, че поетапните стачки

...
Операторът на жп мрежата на Франция отчете, че поетапните стачки
Коментари Харесай

Жп стачките във Франция вече носят колосални загуби

Операторът на жп мрежата на Франция регистрира, че поетапните стачки против проектите на държавното управление да преоцени и промени работата на натовареното с дълг сдружение към този момент са коствали към 100 милиона евро, а разминаването сред синдикатите и държавното управление се утежнява.
Машинистите и други чиновници на държавната SNCF дадоха обещание да продължат да работят по два дни на всеки пет най-малко до 28 юни, в случай че държавното управление не се откаже от промените си, напомня БГНЕС.
Спиранията на работата до момента костват към 20 милиона евро дневно, а объркването на трафика постоянно се разгръща и в дните без стачка, сподели шефът на SNCF Гийом Пепи пред телевизия BFM в четвъртия ден на стачката. " От това, което виждам, Франция не е парализирана ", сподели Пепи, " само че клиентите са мощно наранени ".
И двете страни в разногласието претендират за необятна социална поддръжка. Проучване на Ifop демонстрира 62% поддръжка в интерес на държавните промени, спрямо малко над 51% от сходно изследване преди седмица.
Профсъюзите сочат като симптом за взаимност с дейностите им 530-те хиляди евро, събрани като дарения през интернет фонд за компенсиране на изгубените заплати на жп чиновници. " Никой не желае дълъг, сложен спор, само че към този момент ние сме изправени против стена. Правителството ни принуди да предприемем този метод на деяние ", сподели по радио Europe 1 Филип Мартинес от профсъюза CGT, най-големият в SNCF.
Френският президент Еманюел Макрон, който рядко приказва обществено за стачката, се готви в четвъртък (12 април) да даде едночасово телевизионно изявление. Също по този начин президентът ще взе участие в двучасово изявление в неделя вечерта (15 април), по време на което ще се изправи лице в лице с публицисти от BFM и задаващия сложни и неуместни въпроси проверяващ новинарски уебсайт Mediapart.
Френският парламент възнамерява да стартира разискване на измененията на SNCF още през днешния ден, макар че Макрон съобщи, че ще приложи измененията с разпореждане - друга причина за разногласия от страна на профсъюзите.
Правителството декларира, че е належащо бързо напредване към отварянето на френския пътнически железопътен трафик за конкуренция, започвайки през 2020 година, част от отварянето на държавните железопътни пазари в целия Европейски Съюз. Синдикатите стачкуват против проект, който би премахнал гаранциите за ранно пенсиониране, от които се употребяват актуалните чиновници на жп превоза. SNCF също ще бъде трансформирана в частна компания, чиито акции ще са благосъстоятелност на страната - което съгласно профсъюзите е първа стъпка към приватизацията, без значение от отричането на такива планове.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР