Операторът на главното международно летище на Гана ще глобява авиокомпаниите

...
Операторът на главното международно летище на Гана ще глобява авиокомпаниите
Коментари Харесай

Летище в Гана глобява авиокомпаниите за всеки неваксиниран пътник

Операторът на основното интернационално летище на Гана ще глобява самолетните компании с 3500 $ за всеки пасажер, който не е имунизиран против COVID-19 или чийто тест за ковид е позитивен при идването му. Това съобщи CNN.

Правилото влиза в действие от вторник на интернационалното летище " Котока " в столицата Акра. То е разследване от мярка на локалното здравно министерство от предходната седмица, която изисква всички хора, влизащи в Гана, да бъдат имунизирани.

Ограниченията в Гана са едни от най-строгите в Африка. Там имунизациите са затруднени от неналичието на доставки и логистични проблеми, а поражда опасения за по-бързо разпространяване на болестта.

Междувременно Европейската капиталова банка (ЕИБ) разгласи капиталов заем в размер на 75 млн. евро в поддръжка на реакцията на страната против пандемията. " Гана предприе обилни стъпки за ръководство на Коронавирус рецесията и за отключване на дълготрайни вложения ", сподели в изказване президентът на Европейска инвестиционна банка Вернер Хойер.
 Гана първа в света получи ваксини по програмата COVAX
Гана първа в света получи ваксини по програмата COVAX

Гана е измежду 92 страни, които ще получат ваксини по програмата

Властите в африканската страна започнаха масирана акция за имунизиране този месец преди влизането в действие през януари на условие за наложителна имунизация на избрани групи , да вземем за пример държавните чиновници, здравните служащи и студентите.

Гана, една от най-големите стопански системи в Западна Африка, която се крепи на износа на какао, злато и нефт, до момента е ваксинирала малко повече от 5% от 30-милионното си население. В страната все още са регистрирани 131 412 случая на ковид и 1239 смъртни случая.
 Африка жертва на дефицита на Коронавирус ваксини
Африка жертва на дефицита на Коронавирус ваксини

Откриването на разновидността Омикрон в Южна Африка ускори изказванията, че ниските равнища на имунизация могат да доведат до вирусни мутации
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР