Операторът на газопроводната мрежа в Грузия, дъщерното предприятие на Държавната

...
Операторът на газопроводната мрежа в Грузия, дъщерното предприятие на Държавната
Коментари Харесай

Азербайджанската SOCAR е придобила нови 708,5 км газопроводи в Грузия


Операторът на газопроводната мрежа в Грузия, дъщерното дружество на Държавната петролна компания на Азербайджан SOCAR Georgia Gas е нараснала дължината на газопроводите си в прилежащата страна. Компанията е придобила в допълнение 708,5 километра газопроводи.

Както оповестява азербайджанското издание Trend, базирайки се на държавното управление на Грузия, цената на договорката е 24,2 млн.лари. Сумата би трябвало да бъде платена изцяло в разстояние на 18 години.

Според известието на държавното управление газопроводната мрежа обгръща над 20 общини в страната.

През януари тази година SOCAR Georgia Gas в границите на реализиране на план за газоразпределение на територията на Грузия закупи газоразпределителната компания „ Телавгаз “, осъществяваща дистрибуция на природен газ в Телавския регион на Грузия.
През предишното лято дъщерната компания на SOCAR под формата на директна договорка за 21,3 млн лари или 9,5 млн. $ по тогавашния курс получи благосъстоятелност върху газопроводи в редица региони на Грузия с обща дължина от 594 километра.

SOCAR е главен снабдител в Грузия както на природен газ, по този начин и на петрол и нефтопродукти. Дъщерните компании на азербайджанската държавна компания правят действия по разширението и модернизацията на газоразпределителните системи в страната, развиването на мрежата от бензиностанции под марката на SOCAR, а също по този начин и имат петролен терминал в грузинското пристанище Кулеви, посредством който се реализира транспорт на азербайджански нефт и нефтопродукти за международните пазари.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР