Операторът на газопровода Северен поток 2 – компанията Норд Стрийм

...
Операторът на газопровода Северен поток 2 – компанията Норд Стрийм
Коментари Харесай

Северен поток 2 регистрира дъщерна фирма в Германия, за да отпуши лицензирането си

Операторът на газопровода " Северен поток 2 " – компанията " Норд Стрийм 2 ", е основава дъщерна компания " Газ за Европа " (Gas for Europe GmbH ", оповестиха от сдружението в сряда. Новата конструкция ще е притежател и оператор на 54-километровия сектор на газопровода, ситуиран в немските териториални води, на площадката с бреговите обекти в немския град Лубмин.

Офисът на " Газ за Европа " ще е в прилежащия град Шверин. Управляващ шеф на сдружението е някогашният търговски шеф на " Норд Стрийм 2 " - Райнхард Онтид, който над 20 години е работил в немската компания E.ON.

Така очакванията на съветската компания " Газпром ", която има сдружението " Норд Стрийм 2 ", са да се възобнови процесът на узаконяване на оборудването. Той бе преустановен от немските регулатори точно поради неналичието на дъщерно сдружение в Германия, което да дава отговор за сектора на тамошна територия.

Предстои инспекция на на документите по регистрацията на новото сдружение и за предаването на активите, които до момента се водеха благосъстоятелност на намиращата се в Швейцария " Норд Стрийм 2 ". Затова към този момент не може да се предвижда по кое време ще се възобнови узаконяването на " Северен поток 2 ", обявиха от немския регулатор, представени от ТАССV

Прогноза за периода на стартирането на газопровода е рано да се дава, доколкото на процеса може да повлияе неподходящата геополитическа обстановка, разяснява старши шефът на групата за естествени запаси на интернационалната рейтингова организация " Фич ".

Строежът на газопровода по дъното на Балтийско море от съветския до немския му бряг бе приключен на 10 септември 2021 г, а на 29 декември шефът на " Газпром " Алексей Милер разгласи, че вторият лъч е изцяло подготвен за употреба. За да стане това обаче е нужно точно узаконяването на сдружението като оператор.

Такова решение обаче не се чака да стане факт през първот отримесечие на 2022 година, съобщи преди време Федералната мрежова организация на Германия.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР